28 януари 2009

В очакване на Дядо Коледа и Дядо Мраз



Само няколко дни преди да дойде красивия и честите празник Коледа, в кабинета на кмета на община Златица инж. Нонка Каменова с кичести сурвакарки пристигнаха малките възпитаници на ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов” – град Златица.
Те подариха на инж. Нонка Каменова своите коледни дарове – изпълнение на коледни песни и малък рецитал, след което я сурукваха за здраве и успехи в кметското поприще. Още същият следобед инж. Нонка Каменова върна визитата, като посети ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов”, както и ЦДГ „Слънце”, където поднесе на децата пакетчета с лакомства и играчки.
В празнична атмосфера, настроение и много радост премина гостуването на кмета в детските заведения. Персоналът им искрено благодари за вниманието и уважението, което за първи път им е засвидетелствано от името на кмет на община.
В обръщението си към деца и възрастни кмета пожела весело посрещане на предстоящите празници, много здраве, щастие и късмет през настъпващата година, повече усмивки и нестихващи надежди за по-добро бъдеще.
А малчуганите й подариха своите изпълнения, белоснежни усмивки и искрящи щастливи очи:

Зън, зън, зън... Кой е вън? Кой е вън?
Кой ще дойде в този час?
Дядо Коледа при нас!
......................................................................................
Тиха нощ, свята нощ.
Всичко спи, сал една
свята двойка над своя син бди,
над главица със руси коси.
А навред тишина...
......................................................................................
И още...
Над смълчаните полета
пеят медени звънчета.
Писана шейна премина
бялата пъртина.

Няма коментари: