14 октомври 2007

Не отмина ли времето на "Тройната коалиция" в Златица

Шуми се, шуми по улици, кафенета и ъгълчетата, че някои от златишките кандидати за кметове отдавна са се договорили по между си и са си разпределили местата в малкия местен парламент с апетитни заложби. Затова и тримцата са поели по пътя на така наречената „позитивна” предизборна кампания, сиреч кой каквото събере от избирателните гласове пък после ще се види кой какъв точно да бъде. Местата, за които имат апетити все едни и същите ни кандидат-кметове са: за кмет, за председател на общинския съвет и за заместник кмет. И наистина, по действията им, по събиранията им на общи разговори (а уж сме в предизборна кампания и всеки е за себе си), можем да съдим, че отдавна, много отдавна са си преразпределили баницата, само чакат да мине 28-ми октомври и да видят на кой кое парче ще се падне.
Все същите номера, все същите „стари муцуни”, все същите словоизлияния при срещите с все същите избиратели.
Направи ли ви впечатление, че и на точно тези кандидати при откриване на кампанията присъстваха едни и същи хора, поканени поименно с лични покани?
На всички ни е ясно, че въпреки изборното време и кандидатиралите се 9 мераклии за кмет на общината, нямаме голям избор. Всъщност, нямаме почти никакъв избор – просто трябва да изберем по-малкото зло, както ми каза вчера един клиент, рекламирайки своя избранник.
На всички ни е ясно, че кокал трудно се пуска, още повече от побеснели кучета, за които той е и единствена алтернатива. На всички ни е ясно, че заигравките не са от вчера и че на играчите не им пука за обикновения гражданин.
Затова да помислим разумно и да отсъдим правилно на 28-ми – съгласни ли сме отново същата „тройна златишка коалиция” да ни управлява както досега? И не е ли време да отворим широко очи, да погледнем във всички посоки и да използваме правото си на глас, за да объркаме предварително предначертаните планове, разпределения и преразпределения на обичайните кандидати с обичайните все по-дълбоки джобове, които все по-обичайно си присвояват всичко, що е общинско, обществено и прочие, че чак посягат и на правото ни да избираме, като предварително са избрали бъдещето на Златица. И ако позволим това да се случи, повярвайте, то никак няма да е розово. Затова, гласувайте не за тези, които вече сте виждали в ролята на местни управници, защото те не играят честно, не се изправят открито един срещу друг, за да подобрят жизнения стандарт и облика на града ни, а се изправят срещу всички нас.
Аз не вярвам, че ако в общината влезнат отново същите, резултатът ще е различен?!! Прогледни и ти.
Петя ЧОЛАКОВА

Няма коментари: