14 ноември 2011

Планинско колоездене Купа Златица 2011

За втора поредна година клуб “Свободно измерение” организира екстремно състезание по планинско колоездене дисциплина спускане с ясна цел - превръщане на мероприятието в традиция за региона.
Състезанието се проведе на 7, 8 и 9 октомври 2011 г. - в следните възрастови категории: Мъже (19+), Юноши (15-18),
Жени (17+), НТ (15+).
Нашите състезатели и организатори за втори път доказаха своя талант в организирането на мащабни състезания и с гордост можем да заявим, че вярваме в техните възможности да превърнат Златица в една от най-предпочитаните дестинации за планинско колоездене и домакин на национален шампионат.

България е истински рай за любителите на планинско колоездене. Релефът в страната предлага отлични условия за ненатоварващи обиколки с велосипед или истински велопоходи, които са изпитание за физиката и психиката дори и на отлично тренирани спортисти.

Планинските склонове на Стара планина над град Златица и село Църквище са едно от най-сериозните предизвикателства за търсачите на силни усещания, практикуващи дисциплините спускане и фрийрайд.

След оспорвана надпревара в “Купа Златица 2011” Иван Колев (Ram Bikes) грабна първото място при мъжете, при младежите имаше цели двама победители - Асен Стратиев (Go Ride Kona) и Дончо Иванов, като за първи път се случва двама състезатели да финишират с еднакво време - с точност до стотна секундата - 3:13:16 и да заемат редом първото място.
Илинда Евтимова (Drag Racing) е непоклатима при дамите, а съотборникът й Теодор Тодоров сгази всичко с твърдака си по пътя към най-високото място на подиума.
При мъжете заслужено четвъртото място бе заето от Лукан Червенков от Клуб "Свободно измерение".

Класирането по категории:
Мъже (19+ г.)
1. Иван Колев (Ram Bikes)
2. Димитър Гайдов (True Riders)
3. Калин Рахнев (Чета++/Velocity)

Юноши (15-18 г.)
1. Асен Стратиев (Go Ride Kona)
1. Дончо Иванов
2. Христо Тодоров (True Riders)
3. Константин Димов (Shockblaze)

Жени
1. Илинда Евтимова (Drag Racing)
2. Ева Димитрова (Чета++/Velocity)
3. Ани Томева (Свободно измерение)

Твърдаци
1. Теодор Тодоров (Drag Racing)
2. Николай Гроздев (Зарата)
3. Николай Мирчев (Terlic Team Ruse)
За щастие на състезатели и публика времето бе благосклонно и се размина почти без дъжд. За награждаването изгря слънце и направи мига още по-тържествен и запомнящ се.
Петя Чолакова

Няма коментари: