21 декември 2007

ОБЩИНСКИ НЕВОЛИ

Преди няколко месеца в един местен седмичник дълбоко уважаваното радио „Ауреа” беше представено като „Радио латерна” от “интересния и ерудиран”
г-н полковник Чомпалов.
Спомнихме си това по повод на изминалите изборни перипетии за общински председател в Общински съвет Златица и “първата” сесия, на която трябваше да се приеме Правилника за работа на общински съвет Златица, защото държането на същия господин-другар не може да се оприличи с нищо друго,
освен с „латерна”.
Постоянното му мрънкане, че този му пречи, ония не е в час, трети му дава акъл, четвърти не му играе по свирката, вече ни дови. Докога този субект, от когото през последните две сесии се отказаха и от БСП поддръжниците му, ще ни занимава с дребните си интриги, арогантно поведение и военен непукизъм?
Ако не му харесва конфигурацията в Общински съвет Златица, на кого трябва да се сърди?
И с какво право същия си позволява да “окачествява” кандидатурата на Петър Георгиев за заместник кмет, със странните доводи, че същия не бил висшист, бил млад, бил неопитен и прочие бисери.
В което, между другото бе подкрепен от друг неориентиран съветнически субект – г-жа сенатор Дилова. Ами по техните критерии заместник кмета трябва да е най-малкото между 80 - 90-годишен и да клати „мъде” по цял ден в общината, за да чакаме всеки момент да му чукне камбалото.
„Това е, Минке, положението” – казал Ц. Кокала след като жена му го видяла, че е с бикини.
Това е положението г-н Военен. Свърши ви вече доминирането в гражданската структура общински съвет, защото повечето прости хора поизмряха и ако предложението на Ст. Стоянов за контрол на решенията на Общинския съвет не се приема от теб и компанията
от „Заедно можем повече да...”, то това е поради причината, че на тази сесия нямаше повече присъстващи от тези, които ви избраха, но се надяваме занапред
да не е така! Тогава на тях обяснете защо не може сесиите да се провеждат там, където има място за всички желаещи граждани да присъстват, за да ви гледат саира.
Гаци ЛАЙФ

Няма коментари: