21 декември 2007

В Общински съвет Златица нещата не изглеждат добре

Отмина първата сесия на общински съвет Златица след няколкото поредни циркови изпълнения за избор на председател на ОбС. Хубаво е, че най-накрая започнахме, лошото е, че тя с нищо не се отличаваше от предишните и както се вижда от държането и действията на участниците, следващите ще са не по-малко циркови.
Няколко предпремиери и една премиера сложиха началото на комедийно-трагичния спектакъл „Танцът на марионетките”.
Трагично-смешно, непонятно и жалко за града ни, ако така поставеното представление се проточи и се играе цял мандатен сезон.
Сесията започна агресивно и досущ наподобяваше времето между двата тура на изборите за кмет. Същите актьори отново се изявяваха в същите роли, може би защото всъщност това са истинските им лица и нрави. Започна се с неизречени псувни, доста ругатни и тем подобни по отношение кой къде трябва да седи и кое е определеното място за БСП. И както се започна, така и свърши... С доста изказани и неизказани остри думи, намеци, лични обиди по повод и без повод, лични безпочвени нападки по кмет, администрация и т.н. и т.н. Все същите, на които се нагледахме през изминалия изборен период и се надявахме никога повече да не ставаме свидетели на подобни истерии. Но не би... Продължават ли... и ще продължават.
Странните въпроси, които интересуваха живо някои от висшечайшите съветници бяха от изключително значение за бъдещето на Златица – заплатата на кмета, коя е госпожата с шапката, кой и защо е назначен в общината, какви са длъжностите им...
Особено важни проблеми, с чието разрешение ще тръгнем напред, ще вземем да цъфнем, че чак и да вържем.

Няма коментари: