03 октомври 2008

Има Бърза помощ - Има проблем. Няма Бърза помощ - Няма проблем". - Сталин

Най-после дочакахме някоя „умна глава” да измисли решението на проблема Бърза помощ в Пирдоп, а защо не и в България? Защо ни е Бърза помощ в Пирдопската околия пита г-н д-р Т. и веднага намира решение – кола от Етрополе, кола от Елин Пелин, изгони от Пирдоп де що има персонал, направи си офис и се наслаждавай на благините на властта. За какво да го боли главата човека, я?
Как се стигна до тук ще се запитат хорицата, чието единствено решение в труден момент е да наберат 150 или 112 (ако го има) и да чакат за помощ хората с бели престилки. Как да им обясним, че галфони като д-р Т. превземат постовете на „Държавата” и си избиват комплексите като получат власт на гърба на тези същите нещастници, които през 4 години, агитират да гласуват за „по-добро здравеопазване”, „социален живот”, „пътища” и прочие лъжи и демагогия. Най-после имаме ли ние управленци на място, които ще тропнат с крак и ще се опълчат срещу партийните си централи да защитят Бърза помощ в Пирдоп? Съдено по срещи-седенки, дискусии и прочие губене на време, съм склонен да твърдя, че няма, или ако има, то те са 0,0001% от общата маса съветници, председатели, кметове и общински администрации. Персонал, шофьори, лекари, медицински сестри, бяха хвърлени на кучетата! Те обикалят, агитират, обясняват решението, което е взел „височайшия” д-р Т., вместо да си гледат работата и да лекуват болните. Властта е в Тройната коалиция и е резонно да искаме обяснение колко съветника от БСП, НДСВ и ДПС (има и координатори от ДПС в района!) сезираха централите си и собственото си правителство за това, че закриването на Бърза помощ е най-големия геноцид, който се задава в района и въобще за населението ни?
Как може общинските съвети от целия район да взимат безумни заплати за нула свършена работа, или за работа, за която преди изборите ревяха като магарета, че няма да взимат пари, а досега нито един общински съвет не е ДАРИЛ един лев за болница или за Бърза помощ, а и за каквото и да било друго. Изключение може би прави само общински съвет Пирдоп, но се съмнявам това да е от възнагражденията им. Като всеки прост селянин от околията искам да знам колко струва тая Бърза помощ на Средногорието? Дали не струва по-малко от илюминациите и коктейлите, давани за щяло и нещяло от властимащите по места? Дали не струва по-малко от заплатите на всички съветници или заплатите на „експерти, “консултанти” и други клатикурци, дошли от майната си?
Какво е решението? Общинската болница е общинска собственост. Базата е наша. Ловите най-големите предприятия, които, ако се осъдят, че непрестанно от 50 години ни тровят, трябва да се затворят моментално, защото няма да им стигнат активите за обещетения. Купуват се няколко линейки, осигуряват се заплати за персонал, шофьори, лекари, медицински сестри и се започва!
Откъде да дойдат обаче още пари за издръжка? 
От глоби и такси – откъде! Тези дни четох, че в Македония е заведен Закон за пикане на общински места, за хвърляне на боклуци, за пране, тупане, че и за печене на чушки на открито се заплащат глоби от 50 до 10 000 евро! Ало-о-о-о, къде отивате Вие от общините. 
Масово сергии, камиони, багери, фирма „Лена” и всякакви други измамници ежедневно ни тормозят с присъствието си и ни вгорчават живота със замърсяване, шум, неспазване на никакви общински наредби - № 1, 2, 3, 4, 5... и т.н., но кой ги контролира, кой взима пари, данъци и прочие, кой въобще си помръдна пръста да ги проверява имат ли разрешителни и други екстри, платили ли са общински такси за камион, за замърсяване, за разнос по домовете на килими, метли, резачки, ножове и всякакви други измами? И в края на крайщатата поне взимайте пари от Синя зона за паркираните навсякъде автомобили! Ето откъде ще дойдат парите, дами и господа. Не ни баламосвайте и не ни ревете, че нямате пари или не може да си ги изкарате. Истината е, че Ви мързи и не искате да си разваляте рахатлъка и далаверката...! И не да карате горкия персонал да обикаля къщите, за да търси подкрепа, а Вие трябваше да ни обикаляте и да обясните на хората, че всъщност д-р Т. е от Вашите и понеже не можете да влияете на партиите си, ще докарате народа си до гибел. Дотогава обаче в Пирдопско ще обикалят джаз-музиканти с тромпетите, за които бяха отпуснати пари за 2 (две) линейки и ще Ви надуват главите, белким забравите болките, които са Ви налегнали. А, между другото, питате ли се къде са парите от Общинските горски дружества, които маркират дървата със спрей?
Пламен КУНЧЕВ

Няма коментари: