07 ноември 2008

Ротари Клуб Пирдоп посрещна Дистрикт Гуверньора Д-р Любо Атанасов



На 3 октомври Ротари Клуб Пирдоп бе удостоен с високата чест да бъде посетен от Гуверньора на Ротари България д-р Любен Атанасов – лекар, специалист по обща и детска хирургия, ротарианец от 1996 г.
За дейността на Ротари Клуб Пирдоп се говори с интерес и уважение между всички членове на Ротарианското общество и не случайно самият Гуверньор на Дистрикт 2482 България прояви интерес и посети Пирдоп, за да се запознае по-отблизо с членовете му.

Президентът Дамян Ненов, паст-президентите Стойно Стойнов и Цветан Райков, асистент-дистрикт гуверньора Симо Симов, секретаря на клуба Красимира Гюлеметова посрещнаха д-р Любен Атанасов в Ротари парк „Дружба” - Пирдоп. Срещата започна с разходка из красивия есенен парк, където г-н Атанасов се поспря край люлките, за да поговори с посетителите и да почерпи от тях информация за значимостта и нуждата от парка за всички пирдопчани и средногорци. Той се здрависа и поговори с посетителите в парка и се запозна с мнението им за това, което са направили ротарианците, доволни ли са, харесва ли им. Възторжените отговори на децата и родителите накараха всички да се усмихнат с удовлетворение от свършеното.
Ротарианците запознаха д-р Атанасов и със следващите етапи, които са в ход по цялостното изграждане на парка. Разказаха за горещото им желание да дадат възможност на децата да играят и спортуват на открито, на чист въздух, да се забавляват, състезават, да имат своето местенце, където да се чувстват добре – защитени от хвърчащите с бясна скорост автомобили. Гуверньорът сподели, че и други клубове са успели да получат паркови площи, но все още не са направили нищо в тях.

Последва приятелска вечеря, която започна с ритуалите на ротарианци, химна на Ротари и химна на Република България. С мултимедийна презентация бе направен преглед на събитията и програмите, изпълнени досега от РК Пирдоп и предвижданията и програмите, по които ще се работи занапред.

Д-р Атанасов се обърна към присъстващите ротарианци на срещата с думите: „Тази година е годината на нашите желания с действията си да превърнем колкото можем повече мечти в реалност, като разработим и изпълним програми, които ще подобрят живота на децата и ограничат невероятно високата детска смъртност”, след което изнесе презентация, посветена на основното правило на Ротари – „Служба без корист”, служба в полза на обществото.
Увлечени от ентусиазма и благородството, което цари в този клуб, пожелалите да станат негови членове Иван Миндилов, Любомир Маринов и Антоанета Илиева, бяха тържествено приети от Гуверньора на България след полагане на клетва и под бурните овации на редовните членове.

Васил Кафеджиев получи своят знак Пол Харис Фелоу, който се връчва за особени заслуги към ротарианското движение от Ротари Интернационал. Носители на този отличителен знак са Симо Симов, Симеон Николов, Дамян Ненов, Цветан Райков, Васил Кафеджиев, Любомир Гарчев, а за 2007-ма и 2008-ма година номинирани са Стойно Стойнов, Красимира Гюлеметова и Светослав Пенев.

Преди да приключи тържествената официална част всички сърдечно благодариха на Николай Илков – едно младо и интелигентно момче, което в продължение на повече от година самоотвержено и безкористно помагаше на клуба и изпълняваше задълженията на технически секретар, като му пожелаха да бъде първият президент на бъдещият Ротаракт, докато стане редовен член на Клуба.

Д-р Любен Атанасов бе видимо впечатлен от атмосферата и дейността на Клуба. На многобройните въпроси, които му бяха зададени, той отговори, че са своевременни и, че Клуба работи динамично, успешно и е един от малкото клубове в страната, които са успели да създадат авторитет и уважение в обществото с това, което правят.
Красимира Гюлеметова

Няма коментари: