13 декември 2008

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Общински съвет - Златица

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на служители от Общинска администрация
и Община Златица

ПРЕСТАНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ ПРОТИВ ЗЛАТИЦА!

Ние, служителите от Общинска администрация – Златица се обръщаме към Вас – Общинските съветници, като Ви призоваваме да спрете с некоректните си действия, които по никакъв начин не са в полза на жителите на общината ни.
Едва ли има община в България, която от октомври 2007 г. е без приета нова структура на Общинската администрация. Структурата се предлага и приема от Вас, за да е в помощ на кмета, а не на Общинския съвет. Тя се определя от кмета, за да може той да изпълни своята програма, с която е спечелил изборите, а не да обслужва Вашите лични приоритети. Кметът решава с какъв персонал и специалисти да работи, за да изпълни задачите си.
Преди години един председател на Общински съвет Златица беше сменен, защото кадруваше вместо избрания тогава кмет.
А сега всички вие кадрувате!
Ние, общинските служители, искаме да работим без да ни пречите! Вие правите всичко възможно да спъвате работата ни с единствената цел да спъвате работата на кмета. Искате да ни принудите да напуснем, за да остане кметицата сама и Вие най-после да победите и постигнете своето, независимо дали това е в полза на жителите на общината ни. А именно тези жители избраха Кмета и Вас самите с ясната задача усилено да работите за подобряване на жизнения им стандарт. С Вашите решения до момента обричате Златица. Обричате и нас да получаваме минимални заплати, за да се откажем и вие да тържествувате.
В съседните общини помощният персонал получава заплати, каквито в Общинска администрация Златица, благодарение на Вас, получават ръководните специалисти с доказан професионален опит, знания и умения. Защо ни унижавате?!
Ние искаме да работим и допринасяме за просперитета на
Община Златица. Ако Вие не искате – Отивайте си!
Разберете, ние няма да попълним групата на Вашите общински протежета и да присъстваме на инициираните и режисирани от Вас срещи на сменените неефективни общински служители.
Знаем за Вашите неморални намерения да провалите Златица и с настоящата Декларация обявяваме, че няма да ги подкрепим! Отново Ви призоваваме – ПРЕСТАНЕТЕ!
Измина една година, в която в Златица почти нищо не се случва и вината и отговорността за това носите именно ВИЕ! Разберете, в Златица не живеят неграмотни и незаинтересовани хора, които не разбират какво се случва и какво се опитвате да постигнете! Жителите на Златица, Карлиево, Църквище и Петрич не заслужават съдбата, която Вие сте им определили. И всички ние с общи усилия няма да позволим да продължавате да ни унижавате и да проваляте успешното развитие на родната ни Община.
Ако продължавате по същия път ще изпратим Декларации до всички партии, които Вие представлявате, до национални телевизии и медии, за да разберат всички граждани на Средногорието и на България какво се случва в Златица и защо се случва! Ще излязат наяве всичките ви неморални действия и намерения. Защото Община Златица трябва ще продължава да се развива и то успешно, а единствена пречка за това до този момент сте именно Вие!

Следват подписи на служители
на Община Златица и граждани:

Няма коментари: