28 януари 2009

СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП В ЧЕЛОПЕЧ

Възпитанието в спортни ценности е един от малкото методи, чрез които може да се подготвят децата за здравословен начин на живот.
То е насочено към тяхното
цялостно физическо и душевно развитие, както и към предаването на важни социални ценности като честност, самодисциплина, солидарност, дух на екипност, толерантност и честна игра.

Особено, когато едно състезание дава на децата възможност да научат правилата за пресичане на пътищата, за какво трябва да внимават, когато са на улицата и най-вече когато яхват любимите си колелета, за да се състезават едно с друго кой е по-бърз, кой може повече.
Във връзка с това е от изключително значение те да научат по възможно най-правилния начин как да се държат на пътя и да се предпазват сами от преминаващите с голяма скорост автомобили.

Следвайки основните принципи предоставяне на качествено възпитание на децата, за пореден път ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Челопеч бе домакин на регионалното състезание по безопасност на движението по пътищата, насочено към основния проблем „Децата на пътя”.
В състезанието взеха участие отборите на Златица, Буново, Антон, Чавдар, Пирдоп, Мирково и естествено, отбора на домакините – Челопешките велосипедисти.
Отново основен организатор на събитието бе Цветана Радева – директор на училището и представители на Регионалния инспекторат по образование, Областна дирекция на МВР – София област и КАТ „Пътна полиция”.
Състезанието откри инж. Рангел Рашев – ст. експерт ОСО, като след поздравителните думи, той разясни регламентите и запозна участниците с предстоящите задачи, с които трябва да се справят. Състезателните игри преминаха в три кръга, като журито оценяваше отборите за бързина, умения и прецизност при управлението на велосипедите.
Състезанието бе оспорвано, журито затруднено. Но, като във всяко състезание, винаги има победители. Този път в това състезание първото място грабна отбора на домакините от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, които бяха с малко по-бързи и по-точни от останалите отбори. На второ място се нареди отбора на Пирдоп, на трето отбора на Златица.
За всички състезатели бяха предвидени награди и грамоти, като грамота получи и директорката Цветана Радева за цялостния си принос и прекрасните условия, които винаги създава за подобен род инициативи.

Няма коментари: