01 октомври 2009

Без първи копки

И като се започна едно чакане под шатрите!...
Едно чакане, едно вайкане, едно ми ти нетърпение!
Какво чакане ли, ще се запитат читатели?! Как какво?... На бързия влак. После се разбра, че чакаме Станишев, ама той бил в Югозападна България (Симитли, Дупница и други градове) и не знае, че трябва да е в Челопеч...
Не, че от там не минават метафорично влакове, защото железницата ни в района разкарва хората си с допотопни градски рейсове, но по-скоро влак да мине оттам, камо ли лидера на БСП.
На чакащите обаче не им мигна окото да опустошат отрупаните с храна маси, разбира се за сметка на бюджета, който го пълните Вие, Драги читатели, като си внасяте винетки и данъци за несъществуващи и неродени пътища и магистрали, като пътя около Челопеч!
А иначе, ако бе дошъл, можеше да му зададем няколко въпроса на другаря Станишев, като за последно!
Например:
- Защо три години се ремонтира шосе от три километра между Челопеч и Златица и колко струва тази отсечка на българския данъкоплатец?
- Кога ще получим нормален достъп до София, защото всички знаем, че ходенето и връщането от там грози всеки с много висок процент смъртност?
- Защо Тройната коалиция не направи здравеопазването в района такова, че да лекува и пази хората, особено като се знае, че нашия район е с шоково замърсяване от многото промишлена дейност в котловината ни, а и извън нея?
И един такъв важен въпрос:
- Защо ще идва Станишев в община Челопеч да подкрепя кмет, който е бойкотиран от всичките съветници и то главно от БСП, а другаря Кирил Добрев чистосърдечно преди две години каза в тяхната кампания, че Челопеч трябва да се промени и да се махне корупционното управление, визирайки същия този кмет?!?
Или пък един друг въпрос:
Кога държавата ще си влезе в ролята на такава и ще осигури равен старт пред бизнеса, а не да толерира хайдуците, сергиджиите и всякакви амбулантни търговци, които нямат касов апарат, камо ли да ги плашат с 25 хиляди лева глоба за липса на такъв?!?
Искам да попитам бившия вече министър-председател Станишев защо се прави ремонт на жп-линията (подбалканската), след като „Кремиковци” не работи, след като няма пътнико-поток и след като всичките напомпани пари от бюджета в БДЖ се стопяват като ланшния сняг?
Отговорът е прост. Чрез така наречените спешни и неотложни ремонти се изписват милиони за несъществуващи ремонтни дейности, а тези пари отиват в партийните каси и личните им джобове!
В местни медии бяха публикувани толкова фризирани отзиви за срещите на местни бизнесмени и организации с Кирил Добрев, със съветници на Станишев, с кандидати от листата, че чак ми се доплака от умиление. Брей, ние да не знаем, че тези хора са давали толкова пари напоследък, че знаят за проблемите на района, че ще помагат да се направят пътищата и т.н., т.н.
Само да припомня, че преди 3 (три) години срещу Дънди Прешъс Метълс и разширението в Челопеч лично Младен Червеняков контролираше протестите за спиране на разрешителното за работа. Да припомня за липсата на становища от Министерството на икономиката и Министерството на околната среда и водите, като водачите на тези протести бяха Симеон Марин (син на вицепрезидента) и всичките лидери на БСП в района. Сега същите тези другари ни канят да гласуваме за тях.
Човек, който както се знае, няма и един ден трудов стаж да ни убеждава колко добрини ни е направил?! Аз бих посъветвал хората, които все още им вярват, да спрат да пият и пушат, да спрат да дават пари на цигани и мошеници да си откупват внуците, да си продадат и последната кравица, и последното теленце, и да отидат на екскурзия в Македония, Гърция и Турция, за да видят това, за което само са сънували и мечтали – чисто море, реки, планини, обработваема земя, автомагистрали и улици без дупки. И минимална пенсия от 500 долара при цени на храните по-евтини от българските!
Да, другари и другарки! Докато вие чакате по шатрите шефа си и се чудите кой да изкарате виновен за собствения си мързел и безотговорност, докато унищожавате коктейлните маси по хотели и зали, и се биете в гърдите, че правите дарения с пари, дадени ви от общинския бюджет, хората работят и реализират национален продукт, който създава работа и сигурност, и прави страните им като райски градини. Вместо да се вдигнете на протест, че крадат и ви будалкат, че живеете в „държава”, Вие им пляскате и се криете от дъжда с мечтата да ви дават по местната телевизия! Браво! Добре сте усвоили максимата за хляба и пастите, казана от Антоанета (не от пирдопската, естествено). Но, знае ли човек!
И понеже темата за прословутия околовръстен път на Челопеч, с която някои момчета станаха общински съветници (не без наша помощ, естествено), е тема на деня, задаваме следния въпрос на организационния комитет по посрещането на Първия копач на България: Не се ли сетихте, че идеята за околовръстен път, проекта за него и вкарването му в инфраструктурната стратегия на Република България беше осъществена от Добри Добрев още през 1999 г., или по-точно от Доко Папата!?
Но народа и затова си има поговорка: С чужда пита помен прави.
Или: Изтъркаха си платното и ритнаха крусното.
Всъщност, огромен опит за откриване на пътища има една сегашна кметица, която чакаше пътя от Етрополе да мине покрай хотела й в Мирково, като за целта се изядоха десетина агнета, а резултата от една табелка пред тунела посока Етрополе-Златица още се мъдри там за целта на грандиозните сбирки.
Ако някой всъщност пита дали някога ще се реализира този проект за околовръстен път, може да му пожелая да си пусне песента на Годжи „Пари нема – действайте” и да гледа тези от Автомагистрали как местят с влекача багера за поредната копка.
А дотогава, ще чакаме да дойде влака! Не бързия, разбира се!
Стига сме залагали на куци коне, я!
Гаци ЛАЙФ

Няма коментари: