14 ноември 2011

За хората в златна възраст

1-ВИ ОКТОМВРИ! Есенен лист от календара на годината, на който празнуват хората от третата възраст. По един своеобразен и изключителен начин Международният ден на възрастните хора бе отбелязан и от пенсионерските клубове в община Златица, като домакин на празника бе пенсионерски клуб “Златина”.
Този празник се чества от 1990 г. и е учреден с решение на общото събрание на ООН.
Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и се отдаде почит към техния принос за обществото.
По повод тържествения ден и организираното мероприятие, екипът на списание “Средногорски БАГРИ” поднесе на своите засмени съгражданки и съграждани най-искрени пожелания и благодарности:
“Скъпи приятели и верни читатели
на списание “Средногорски БАГРИ”,
трудно е да изкажем всички думи, които напират в нас, с които трябва да Ви благодарим за Вашата борбеност, непримиримост, сила и вяра!
Във вас е мъдростта на изминалите дни, в които сте градили и създавали Света,
в който днес всички живеем!
Вие ни учите на трудолюбие, отговорност и прецизност, предавате ни своите знания и умения да се справим с предизвикателствата на днешния ден.
Вашата вяра в нас - Вашите деца и внуци, ни прави по-силни и по-смели да продължим напред и да създаваме пъстро и щастливо бъдеще за нашия град,
за нашата община.
Желаем Ви крепко здраве, мир и топлина в семействата Ви, дълголетие и много житейски радости!
Честит празник!”

Присъстващите на тържеството се насладиха на кръшните изпълнения на златишките танцьори и певческите умения на своите приятелки от музикалната група към Пенсионерски клуб “Златина”. Бе организирана и томбола с атрактивни награди, като късмета в празничния ден със сигурност бе при групата от Карлиево.
Петя ЧОЛАКОВА

1 коментар:

Златна възраст 55+ каза...

Не бях чувала че има подобен празник,който се чества специално за тези хора,но според мен е страхотно и когато станеш на 50 и вече след това мисля че са едни от най щастливите години на човек, тъй като вече се смята, че има деца,които са поели по своят си път, има работа и остава само да се наслаждава на красивият живот и ако може да пътува за да види света е чудесно.Радвам се че ни пишете и дано и за в бъдеще ни информирате и с малко снимки, за да придобием още по голям от този празник, който явно е нов щом е от около 1990 година.