13 август 2012

Да изразим себе си чрез танц


През месец декември 2011 г. в рамките на училищен проект “Успех” към Аграрно-техническа професионална гимназия (АТПГ) Златица се създаде танцов състав “Да изразим себе си чрез танц”.
Първата изява на младите таланти беше в края на декември 2011 г. като част от Коледният концерт на АТПГ-Златица, на който танцовия състав представи сценката “Вятърната мелница”, с която предизвика усмивки и силни аплодисменти.

С много усилия и упоритост учениците се изявиха и на 1-ви април 2012 г. в с. Байлово, във фестивала “Който се смее, дълго живее”. На фестивала учениците от гимназията спечелиха трето място за своето атрактивно изпълнение. Идеята на танциорите е догодина да се представят още по-успешно, завоювайки първото място.

Танцовият състав представи своите изпълнения и на станалите традиционни тържества по случай изпращането на абитуриентите на гимназията, състояли се през месец май и юни 2012 г. На 30-ти юни на сцената на читалище “Христо Смирненски” град Златица те представиха своята нова композиция “Грозданка Нуне Джурова”, с която завоюваха и третата награда на фестивала в с. Байлово.
За положения труд и усилия членовете на състава получиха безплатна екскурзия до град Габрово.

Фолклорна група “Да изразим себе си чрез танц” поднася своите искрени благодарности на инж. Стоян Генов - председател на Общински съвет Златица за оказаната подкрепа и уменията, на които ги е научил, посещавайки техните репетиции.
Иван Лазаров - ученик от АТПГ-Златица и
член на танцовия състав

Няма коментари: