30 юни 2008

Челопешкият празник на Корминеш



Отново дойде дългоочавкваният от всички челопечани, а и не само, ден на Всите светии. Специален празник за Община Челопеч, който от година на година става все по-посещаем и все по-тържествен.
С всяка изминала година гордите борове, засадени от грижовни и всеотдайни челопечани в местността Корминеш приютяват в своите сенчести прегръдки дошлите да се повеселят, до отморят и да се насладят на програмата, подготвена от Общинската администрация и кмета на Общината специално за тях.
През годините, през които ние от „Багри” споделяме Челопешкия голям ден на сцената на Корминеш се изредиха Иван Балсамаджиев, Галена, Мира и Милко Калайджиев, Тони Дачева и Найден Милков, Вероника, Славка Калчева. Насладихме се на изключителното актьорско майсторство на Мая Новоселска и Христо Гърбов, както и на всеобщия любимец Руслан Мъйнов. И така през годините, та до днес, когато специално за всички челопечани и гости на празника бяха поканени ДесиСлава, Поли Паскова и отново вече доказалия се водещ Руслан.
Естествено, не мога да отмина и да не отбележа със задоволство, че освен известните изпълнители, сцената заразяваха с ентусиазъм и нашите си, местни творци от самодейните състави към училище, читалище, община.
Пъстрозвучна дъга омайва винаги този ден местността Корминеш и я кара да засияе с по-различна светлина. Светлината на споделения празник, блясъка на звездите, дошли специално за случая, красотата на самородните челопешки таланти, дочакали с нетърпение да ни представят своето творчество. И всичко това, организирано от сплотения екип на общинската администрация.
Обърнахме се към новия стар кмет на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков да сподели с нас равносметката от годините, в които празника става все по-хубав и събира все повече жители от Челопеч и Средногорието.
И той отговори:
Радвам се, с всяка изминала година интересът към нашия празник нараства. Изключително съм горд, че днес тук има много повече посетители от миналата година, което ме кара да смятам, че се справяме добре и хората остават доволни. Това е преди всичко техният празник и наша основна грижа е той да протече гладко и да има за всекиго по нещо. Затова и се стараем всяка година да обогатяваме програмата, да каним различни изпълнители, за да могат челопечани и гости да им се радват, да могат да потанцуват, да се забавляват. Благодаря на всички, уважили празника ни.

Над 60 малки гости на празника получиха като подарък плюшени зайчета от местното ръководство на партия “НДСВ”.
Сред гостите се открояваха кмета на Община Мирково Цв. Йотина, кмета на община Пирдоп Антоанета Илиева, кмета на община Чавдар Пенчо Геров, кмета на кметство Карлиево Иван Иванов, представители на местни организации и спонсори.

Няма коментари: