13 декември 2008

Пази се отпред - Че давам назад

Тези дни станахме свидетели на поредното напъване на вътрешния министър и в цяло на правителството да ни убеди, че ще се справи с убийците по пътя, с престъпността и беззаконието, които постоянно ни заливат и в най-скоро време ще ни удавят.
Е, как да не се хванеш за главата като чуеш „гениалното” им решение, т.е. решения! Ще цитирам:
„Младите шофьори ще карат МПС до тъмната част на деня”! Леле майко! И още: „До всеки млад шофьор ще седи стар такъв като навигатор! Ще намалят точките в контролния талон на младите шофьори. Те ще карат коли с по-малки кубици и конски сили” и т.н., и т.н.
Не, че досега до всяка млада метреса в джип от 60 – 100 хиляди евро не седеше някой дърт пръч, който освен, че и е навигатор, е и спонсор на ремонта по предната и задната част на мадамата. На всичкото отгоре изпълнява и други мъжки работи. Не, че в колите, които катастрофират един на 20 години е карал, а другите в автомобила са по на 35, 40, 50, а пък и те са сред умрелите!
И как по принцип ще установят катаджиите кога е тъмната част от деня? Как ще решат кой да спират? Млад ли е стар ли е водача на МПС-то? Сигурно като го гледат с бинокъл има ли бръчки или наболи мустаци, което при днешното опъване на кожи, цици, лифтинг, ботокс, кола маски, гримове и други модерни педерастии, е много трудно доловимо.
Истината е, че при тази стагнация и при малките заплати на личния състав, както каза и Мишката Миков, всяка предпоставка за корупция е добре дошла. Сега и за това, че си млад и зелен, за това, че си руса или черна,
ще се плаща!
Тръгваш сутрин на работа по тъмно – плащаш. Вечер се прибираш по тъмно – плащаш. Браво бе, кьоополар! А ние питаме, айде за младите и лудите, за състезателите и флегмите, за малоумните и сакатлъците – бива. Ама за дъртите педали и проститутки? А? Кой не е карал зад „дядото” с „Жигулито” със скорост 40 км. в час? Прави колони от 2-3 километра зад него. Кой не е шофирал зад възрастен над 80-годишен човек, който не знае защо е станал сутринта, камо ли да кара кола през деня? Кой не е карал зад бабичка, която мисли постоянно за увеличаване наема на реституирания си на центъра на столицата имот, или за наема на реституирания апартамент, който е дала на няколко студенти, свързващи едвам двата края? Тя ли ще има време да мисли за спазване на закон и правилник, или да мисли за околните?
Вместо да предлагат безумните си идеи за борба с водачите, които не спазват правилата за движение, ония от министерството да изискват от личния си състав да залавя хората, които са без книжки. Всички ги знаят кои са, но не го правят!
Онези от министерството да изискват книжките на тези, които са си ги купили – това поне се познава. Да арестуват тези водачи, които карат като луди в населените места, които са си тунинговали колите като от Формула 1 и са си написали и имената на всичкото отгоре.
Е, кой е по-опасен? Терористите и престъпниците по пътищата или затварящите си очите полицаи, или младите шофьори, които трябва все пак някак си да направят стаж като такива? Много ми е интересно, ако се записват от един полицай номерата на водачите на автомобили, мотори и производни на тях във всеки град и село, и се направи една статистика колко са нарушителите, с какви автомобили са и на каква възраст, какви ли ще са резултатите от нея? И каква вина носят онези родители, купуващи на 10-год,ишни деца мотопеди, бъгита и скутери, пускайки ги на воля по цял ден да се надпреварват по улиците?
Видяхме каква беше реакцията на обществото за вечерния час на учениците, за сервирането на алкохол в дискотеките, за продажбата на цигари и прочие и прочие. Реакцията беше точно НИКАКВА!
Затова не трябва да спираме развитието на тези, които се учат, тези, които имат напредък и тези кои спазват правилата.
Започнете от Вас, г-н Министър!
Научете си работниците да служат на това общество, което Ви плаща заплатата и чака от Вас да го пазите! Научете Вашите служители да спират бандитите на пътя и да залавят пияните, които ежедневно застрашават живота на хората. Спирайте тези, които тормозят гражданите, а не тормозете тези, които ходят на работа, живеят и допринасят за развитието на държавата. И най-вече спрете с постоянните простотии, които сътворявате в края на мандата си, като например последното ви умотворение да се почива на 31.12.2008 г. и да се работи на 02.01.2009-та, а на 3-ти и 4-ти пак да се почива. Пак, ние медиите трябваше да ви отворим очите, че сте сътворили поредното безумие, за да се коригирате навреме („Нова телевизия”). Още подобни абсурди ще има ли? Абе, мисля си, че ще има и още как. Ще почнат да глобяват кръчмарите, че имат посетители, такситата, че имат клиенти, шофьорите, че превозват товари. Колко му е?
Видели ли сте табелите, че возят за собствена сметка? Такива табели, поставяни по решения на тези същите, цитирани по-горе и други техни бисери няма да ги видите никъде по света, още по-малко в Европа.
И веднага се сещам за един виц:
Отишъл Станишев да пазарува в магазин. Извадил кредитна карта, но си забравил личната и продавача му казал да докаже, че е С. Станишев, защото като дойде Астор той показва фокуса си, като дойде Майстор Миро казва рецепти.
А Станишев му отговаря: „Абе, какво да измисля, за да ти докажа, че съм аз. То в момента в главата ми минават само простотии”. Е-е-е-е, давай картата – ти си! – му отговорил продавача.
Нещо да кажете?
Пламен Кунчев - инструктор

Няма коментари: