28 януари 2009

1 ГОДИНА мотоклуб "Средногорие"


Студът, сковал Средногорието, се оказа недостатъчен да спре отпразнуването на първата годишнина на Мотоклуб „Средногорие”. И то не на коя да е дата, а на 13-ти декември. Символично или не, това ни напомня за тяхната непоколебимост и смелост. На тяхната безстрашност.
Една година, изпълнена с много работа, за да намери той своето подобаващо място сред мото-клубовете в България. Време – и много, и малко. Една година, в която любителите на „вятъра в косите” яхваха своите красавици на две колела и поемаха към необятните свободни ширини, търсейки и гонейки поставените цели.
В началото... В началото всичко било просто “каране по улиците”. Никой не се и замислял да създава организирана дейност. Просто се радвал на вятъра и звяра под себе си. На нещата взели непредвидима посока. Поставило се началото на Мотоклуб Средногорие – това сподели Вельо Николов, председател на Клуба. За осъществяването на идеята спомогнал много и Стойно Стойнов - тогава президент на Ротари Клуб Пирдоп.
Днес, когато тези наперени момчета празнуват своя първи рожден ден, се запитах има ли сила, която да ги спре?
Усмихнах се, взирайки се в огрените им от огнени чувства лица, отговаряйки си сама „едва ли”.
Трудно се поваля силната преданост, голямата любов. Та те живеят в едно с ритъма на мотора – живото същество под тях. „Създанието”, което ти дава свободата да се слееш с всяка частица на необятният космос, на заобикалящият те свят.
Мотоклуб „Средногорие” по един поразителен обяви своето присъствие, като съумя още едва създаден, да организира грандиозното събитие на местността „Еленско”, което всеки от нас помни. И без съмнение решителността им да пребъдат е огромна, за да празнуват още подобни бъдни рождени дни.
Дори „новите попълнения” в клуба – техните деца, вече са запленени от тяхната магия – играчките им и те маркови – модели на истински мотори, не просто играчки.
Да пожелаем на нашите приятели от Мотоклуб „Средногорие” попътен вятър, безаварийна изява на
собствената им воля и повече слънце в колелата.
„Средногорски БАГРИ”

Действителни членове на Клуба са:
Станислав Велков - с. Антон
Валентин Симеонов - гр Пирдоп
Вельо Николов - гр. Пирдоп
Симеон Павлов - гр. Златица
Марин Чолаков - гр. Златица
Владислав Симов - с. Антон
Константин Велков - с. Антон
Георги Пеев - гр. Пирдоп
Даниел Тодоров - гр. Пирдоп
Дилян Стоянов Балджиев - гр. Пирдоп
Владимир Руменов Георгиев
Георги Руменов Георгиев - Златица
Андрей Симов - с. Антон
Асан Бобев - гр. Пирдоп

Няма коментари: