28 януари 2009

Номинации за "Личности" и "Фирми" на годината

Уважаеми Дами и Господа!
Първият номиниран за тази година от юридическите лица, т.е. от фирмите, е фирма-а-а-а... „Лена”. Мотивите за тази номинация са:
1. Строеж на участък от път – 5 километра за срок от 3 (три) години.
2. Строеж на 2 (два) моста на Козница и 1 (една) преградна стена за срок от 3 (три) години.
3. Къртене на пътна настилка, която е положена преди 2 (две) години и къртене на току що положен асфалт поради това, че са забравили дренажните тръби за оттичане на събиращата се вода при валежи.
И, несъмнено, Палмата на първенството за тази номинация е последната и предпоследната проява на „строителите” от тази така „професионална” фирма. А именно, вместо да изчисти площадката на собствената си асфалтова база, построена в исторически уникалната местност Еленско (между впрочем как стана така, че на най-хубавото пирдопско място откъм история и природа се постави тази система, унищожаваща я тотално, е необясним пирдопски феномен), те решиха проблема си (не без знанието на общинските власти в Пирдоп) като изкъртиха плочниците пред домовете на хората по околовръстното на двата града и засипаха с чакъл, филц или просто със земен отпадък тротоарите, като с това засипаха и дворовете и вратниците на гражданите, които още на същия ден взеха лопатите и изриваха земята, за да може да си влезнат в домовете. Това: метене, чистене, миене на тротоарни пространства, вече може да бъде забравено от кмета на Пирдоп. ЧАКЪЛА решава всичко. И ни идва на ум, че това може да го измисли само един човек, който никога не си е измел пред дома. Сетете се кой е?
Бравос! Бравос – вика Бай Ганьо! Абе, тия в Европата защо са им плочки, тротоари, площади, зелени градинки, цветя и други салтанати, като проблемите може да се решат по почина на фирма „Лена”? Засипвай всичко с чакъл, валирай и си накриви капата!
Следващото, и надяваме се последно (поне за изминалата година) решение на „Лена” е изораването на вече валираните и насипани банкети и от двете страни от Челопеч до Златица. Е, това вече не ни го побира ума!!! Цяла есен карахте филц, валирахте и се правехте, че работите. Накрая го изорахте! „Без думи”. Имаше една такава рубрика. Обаче умно-тиите не свършват до тук. Трябва да сложим знаци и мантинели. Мантинелите се монтират точно там, където трябва да се спира, че то и без това няма място. Където сложиха прегради вече се забелязват първите деформации по тях, а до края на зимата доста от преградите ще идат при германците. Да не се подсещаме, че ако за Златица от Челопеч тръгнеш пеша – няма откъде да минеш, освен да вървиш по средата на пътя, рискувайки да те премажат. Ако вървиш отстрани, можеш да направиш неколкократен „опит за летене”, улавяйки силната въздушна вълна от преминаващите с пълна газ автомобили. Ама защо ни е пешеходна и велосипедна зона, бе? Че ние сме в 21-ви век! Возете се – не ходете!
Ама, чакайте, то с това не се е свършило. Има монтирани и пътни знаци. Кой знае защо те пък бяха побити през 10 метра единия и се почва... 100 км. 80 км. 60 км. 40 км. Е, ние да не караме драгстери и да не спираме с парашути! Про-стотия в най-висша форма. А кой ни чу толкова време, когато алармирахме всички институции за дейността на тази прословута фирма „Лена”? Естествено е, че тя спечели в категорията, а именно: Простотия в най-висша форма за фирма на 2008-ма година.
Преминаваме към избор на „Личност” на годината - 2008-ма. Без всякакви колебания това е Върховния анестезиологичен убиец, който съсипа живата на семейството от Златица. Явно подкрепата ни за хората, работещи в болницата ни се изчерпва до там, че да им се запазят работните места, да им се асфалтира (незнайно защо до 23.00 ч. вечерта) паркинга, сакън да не се пипат нашите само и само да се пенсионират. Е, видяхме докъде я докарахме господа Общинари. Два смъртни случая. Две семейства – почернени. И война между Гражданството. Едните за другите: Разпни го!
Без съмнение обаче има и други хора, и организации плачещи за номинации и спорещи да грабнат първото място за 2008-ма година. Например – Общински съвет Златица, номиниран за пълно бездействие и липса на каквато и да е отговорност към избирателите си. Номинация за “плюване в устите си” на бивши кметове, председатели и други обществени личности, които в името на кражбата, интригата, манипулацията и рушенето на мостовете между гражданите, и между общините, си забравиха принципите, морала (ако са ги имали въобще), партийни принадлежности и етнически такива. И още... И още..., че и много повече, отколкото може да понесе страдалческия средногорски народец.
2009-та настъпи и е време да „честитим” на спечелилите. Фирма „Лена” – първо място. Фирма „Еталон”.
Анестезиолог от Пирдопската болница – І-во място. “Лекар” и най-вече “Човек Еталон”. И сега, естествено идва въпроса с награждаването.
Дали да не им дадем награди по Крумовите закони - може да са по 20 удара с тояга на голо, 20 удара с камшик на голо и отрязването на едната ръка. А може да докараме кран с по-голяма стрела на площада до фонтана и да се стигне до увисването на гореспоменатите на същия. Да наградим подобаващо и онези, които са допуснали да се случат тези неща. Малко е средновековно, но и това е измислено в Европа, и е било много ефикасно по време на
Инквизицията!
Целта оправдава средствата,
нали така!

Няма коментари: