28 януари 2009

НОВА година, НОВ късмет

Така гласи една стара народна поговорка.
Така започнахме и ние своята Нова година! И слели се с предизвикателството, закодирано в тайнството на думите, решихме да започнем на чисто, естествено, след обичайната равносметка.
Вече сме по-големи след отминалите предизвикателства, по-мъдри отколкото бяхме преди, по-истинни от всякога. Леко саркастични, но не и цинични, опитали горчиви чаши по пътя, който сме поели.
Днес с началото на нещо ново желаем на всички Вас – уважаеми наши читатели: За много да са ни бъдните Нови години.
Да са по-силни, пред прага на вече усещащата се криза. Да са по-здрави, сред подетата самоволно-държавна полемика. Да са по-обещаващи, на фона на отново изненадалата ни зима и небивал студ.
И в тази Нова година ще бъдем новаторско цветни, колкото и бяла красота да ни заобикаля на повърхността, за да се опитаме не само да променим леко изкривеното разбиране на червено-черния кариеризъм, но и, за да Ви покажем, че понякога една десет минутна снежна буря може светлина във мрака да отрази. И да пребъде...
Ние не сме капка в морето на истината и правдата. Ние сме съставната капка, защото, както е извесно на всички ни: Капка по капка - вир става.
Иска ми се да не забравяме, че позитивизмът е явление, което само ние можем да предизвикаме. Иска ми се отново да напомня, че усмивката ни може да бъде дарена, без значение от вятъра на отсрещният бряг.
Опитайте се да запазите тази емоция жива колкото се може за по-дълго време, тъй като света ни е далеч от идеализма на великите мислители.
Колкото и дълго да вярваме, колкото и дълго да се борим, човешката природа е подчинена на пречупване, което винаги успява да устои докрай.
Да останем за по-дълъг период от време с широко отворени сърца е деянието, което може да създаде красотата по пътя ни. Това е като да обичаш всеки път, без значение от старите отворени рани. Просто, защото винаги си обичал и в сърцето ти винаги има място за обич и стари приятели.
Защо да не е възможно?
Защо този път да не успеем да променим посоката на познатото старо падение?

Нека седнем заедно на семейната маса с букет от оптимизъм плюс премерен реализъм и след празниците. Да запазим искрите на коледното дърво.
Да обичаме повече и след еуфорията на новогодишната нощ.
Да подарим подарък под формата на човечност, дори и без повод.
От името на целият екип на “Средногорски БАГРИ” искам да Ви пожелая ползотворна надежда, слънчева обич, безпределна вяра и мечтано утро да съпътстват вашата 2009 година. Бъдете здрави и преди всичко не забравяйте колко красив е човек, когато не играе чужда роля, а успява да остане просто и единствено себе си!
Дечка ВЕЛКОВА

Няма коментари: