28 януари 2009

ВИНОВЕН ли е кабинета за спирането на европарите?

На последния петъчен парламентарен контрол, който гледах (може би последния работен ден за наште депутати за миналата година), СтаниШев заяви, че за спирането на европарите е виновна „Гугъл транслейд”- Агенцията по преводите. Тя грешно била превела текста.
Серго, има една много стара приказка: „На крив... козината му пречи”. Ти караш-вараш, все друг някой ти е виновен.
Ти все си прав – винаги и за всичко.
Аз пък питам: Кой ограбва държавата? Кой позволи на мафията да се разпаше, да убива хора, да ги залива с киселина, да не зачита никого, освен “своите”?
Кой допусна кризата с топлото, с парното, с газа от Русия?
На конгреса ти, Серго, заяви: „Може да прозвучи еротично, но тази криза реабилитира социалната програма на БСП”.
Коя програма, бе, Серго? Онази ли, която стопи спестяванията на българите, изхвърли от работните им места хиляди хора, обрече на гибел пенсионерите и ще остави без образование българските деца? А да не говорим, че ще погине народа от студ?
За теб в България безработни няма, бедни няма, недоволни няма, гладни няма. Препускаш до Бузлуджа и обратно с мотора, който ти купиха някои другари. Не обядваш и не вечеряш два пъти на едно и също място. Две думи на кръст не можеш да кажеш без да са ти написани. Един виц се опита да разкажеш, но и него прочете.
В културна държава такъв като теб няма да го пуснат до вратата, а ти се силиш да изкараш още един мандат! Може Серго, може, но преди това си намери съпруга, виж, та отгледай поне едно дете. Всеки може да живее на държавен гръб, без ангажименти към някого.
Нека ти плаче болно дете на възглавницата. Нека, когато ти поиска да му купиш нещо, ти да не можеш и да го излъжеш, че не се продава. Както го правят милиони българи.
Плюхте си с дон Симеон в устата. Той ти даде власт – ти му поднесе на тепсия земята българска. С агата от ядене на държавната баклава на корем ти окапа косата, но спиране няма. Министрите ти като веселите прасенца от приказката – ядат и грухтят. Държавната софра е богата. Работата настрана, сега е време за голямото плюскане и великите далавери.
Народа? Я да бере коприва, дано да дойде хубавото време, та от него все ще поникне млада и сочна. Хем да я готви, хем за зимни дни да си изсуши.
Много да не мисли, та да го боли главата, че се очертава да купува лекарствата на три месеца.
Тока плащаме на три месеца, сега и лекарствата. Дали няма да ти хрумне и мисъл такава: да ядем и да дишаме веднъж на три месеца? Е-га-ти икономията!!! Пенсионният фонд ще олекне отведнъж, като си заминат пенсионерите. Градовете ще оредеят, селата хептен.
Има една китайска мъдрост: „Когато възрастните хора страдат, градовете умират”. Това ли е твоята цел? Когато вдигнеш гълъбите и заминеш за родната Украйна, тук да останат само сиромаси и страдалци? Това ли е голямата цел на живота ти?
Между впрочем, няма какво да се учудваме. Както всички знаем заради Украйна ни спряха газта от Русия, щото видиш ли те си „отклонявали” огромни количества, пък сега България плаща. Съвсем в синхрон с действията на управляващия ни... Нали все пак е роден в Украйна, така си е възпитан човека. Все се отклонява, все си заделя, все си прибира и все нещо не разбира защо става така?
Ти не си истински комунист, Серго. Ти си псевдокомунист. Идеите на комунизма не съвпадат с твоите. Идеите на комунизма са светли, топли, човешки. Твоите доведоха България до просешка тояга, народа до живот на студено и тъмно – гибелно. И все още имаш куража да се усмихваш иззад очилата като хитрец, без да ти трепва окото, че все повече българи заспиват гладни, в мрак и мраз.
Но, идат избори. Все някога за всекиго идва Видовден. Ще дойде и за теб и твоята партия, която унищожи надеждата за светло бъдеще. Тези, които ти излъга, този път много ще внимават какво пускат в урните. Ще получиш страшна плесница от яката десница на народа.
Сбогом, Серго! Каквото имах да ти казвам, го казах. Не те искам ни суров, ни варен. Донесе толкова несгоди и мизерия на моят народ, който се разбра, че не е твоят. Отивай си към Украйна – там ти е мястото. Оправия може скоро да няма в бедната България, но по-добре и тебе да те няма, белким се диша по-леко.
Златка Георгиева

Няма коментари: