01 октомври 2009

Ротари Парк "Дружба" - Пирдоп изцяло завършен

С голямо тържество, изпълнено с балони, клоуни и цветя, на 3-ти юли 2009 г. Ротари клуб – Пирдоп откри вторият етап от Ротари парк „Дружба”, с който завърши цялостното изграждане на парка. Вече функционира спортната площадка за тенис на корт, футбол на малки вратички, волейбол. В другата част на парка има монтиран баскетболно табло, както и цветна чешма.
Дамян Ненов и Стойно Стойнов прерязаха трикольорната лента, с което официално откриха в присъствието на голямо множество родители, деца, официални гости и медии изцяло завършения парк.
Те припомниха, че само преди две години, това място е било в много лошо състояние и благодарение на усилията на ротарианците се е превърнало в уютен кът от града. Реконструкцията на парка възлиза на стойност над 200 хиляди лева.
Бяха изказани специални благодарности на „Челопеч Майнинг”, „Аурубис”, Ротари-клуб Карлово и много други фирми за техния принос в реализацията на проекта.
Сред официалните гости бе и Ричард Хаус – генерален мениджър на „Челопеч Майнинг” ЕАД.
Водещ на събитието бе Светла Бамбекова, която разказа историята на парка.
Началото за неговото изграждане е поставено от президента на клуба през 2007/2008 година Стойно Стойнов, който успя да изгради с помощта на членовете на Клуба първата част от парка, състояща се от детско селище с много съоръжения за детски игри – въртележка, къщички, пързалки и влакче. Той успя да почисти занемарения терен, да оформи тревни площи и алеи, както и да бъдат монтирани чешмата и беседката от ковано желязо, подарък от Любо Белперчинов – ротарианец от Ротари клуб – Карлово.
Вторият етап бе изграден под ръководството на Дамян Ненов – президент на Ротари Клуб Пирдоп мандат 2008/2009 г., като той успя да възстанови изцяло спортните площадки и чешмата в горната част на парка, отново със съдействието на всички приятели от Ротари Клуб Пирдоп.
Откриването на парка бе планирано да съвпадне с церемонията, която се извършва в края на всяка ротарианска година, когато настоящия президент предава ръководството на Клуба на новия. Дамян Ненов предаде ротарианската огърлица и отговорностите за ръководене на Ротари Клуб Пирдоп на навия президент за 2009-2010 година Георги Георгиев от град Златица. Дамян Ненов обяви като отличили се дарители и носители на „Пол Харис” през тази ротарианска година Красимир Гинчев и Йордан Биков. Награда-статуетка за особени заслуги получи и Симо Симов.
В своето обръщение към приятелите и гостите г-н Георгиев сподели гордостта си от високата чест да ръководи ротарианците, които винаги са работили безкористно и в полза на обществото. Той увери, че ще работи усърдно за запазване на постигнатото и за утвърждаване авторитета на Ротари клуб Пирдоп както в Средногорието, така и на национално ниво.
Темата на Ротари за 2009-2010 година е „Бъдещето на Ротари е във ваши ръце”. „Ротари е велика организация и има потенциала да стане още по-велика – ако всеки един от нас се изправи срещу предизвикателството и поеме отговорност за бъдещето. Ако вярвате в Ротари и силата й да носи промяна, време е да се изправите и да се отдадете на свършването на работата по най-добрия начин, на който сте способни – с цялото си съзнание, сърце и душа” са думите на Джон Кени – Президент 2009-10 на Ротари Интернешънъл.
Да пожелаем успех на ротарианците в постигане на целите на Ротари Интернешънъл, насочени изцяло в полза на обществото.

Няма коментари: