01 октомври 2009

"Не Ви Верваме"

Какво се оказа: „Облякъл се Илия, пак в тия”.

Изминалите избори го доказаха категорично и безапелационно.
Особено в района ни, където всички лидери, ама абсолютно всички лидери на ГЕРБ, си гукаха толкова явно с БСП, ДПС, Евророма и кой ли не още, че местните хора губеха представа кой от кои е, кой кого представлява и каква програма води, а и ще я изпълнява ли въобще, като спечели изборите.
То не бяха черпенета преди евроизборите, то не бяха седенки след тях.
То не бяха софри и почерпушки преди и след парламентарни избори, навеждания за комисиите, прехвърляне на места от БСП на ГЕРБ, РЗС, ДПС и кой ли не още.
Не ви ли е познато!?!
При това – до болка. Но всичко вече е наредено, изборите свършиха и очакваме с нетърпение новото правителство. И както вече е прието да анализираме действията на партийците в района, започваме именно от там, като зачекнем общините от Мирково, та до Антон.

В Мирково горките си въобразиха, че кметицата е вече депутат, та чак и на нов джип се зарадваха. То не бяха изявления в пресата, че видите ли аз съм готова вече - за депутат, де, разбира се. То не бяха призиви, молби, та чак имахме чувството, че го удряме на плач. Само, че къде бяха тия призиви - в ляво ориентираните местни вестници. Кой ги чете тези издания? То се знае, хората на БСП, eстествено. Па се дивят и се чудят толкова ли много пари има тя, че ги дава за лицето на вестниците? Нейсе, видяхме я какво направи, като кучето на нивата.

Чавдар или „Радославово”, или „Коланларе”, или в близко бъдеще „Бойково” може би, едва ли не, въобще не се повлия от боядисаната нова стара вълна и си гласува по партийна съвест, т.е. за БСП. Нищо, че и там имаше кандидат за депутат от ГЕРБ. Ние си се знаем, викаше някакви женица на площада, която едва ли е ходила по-далеч в живота си от това да се мотае по Златишкия пазар в неделя, но на която, ако пусне друга бюлетина, освен тази на БСП, ще й изсъхне ръката!

Челопеч! Челопеч, естествено, се припозна в ГЕРБ, при това воден от човек, толкова свързан с БКП, БСП и производните му, че не знам как да я опиша създалата се ситуация. Парадоксалното в Челопеч беше, че де що имаше места в комисиите, бяха подарени на ГЕРБ, РЗС и други партии от местния лидер на БСП по причини, които ще лъснат тепърва не само тук, но и в национален мащаб.

В Златица още от местните избори си има седянка, в която си гукат всичките местни представители на партии в града. Е, почти всички! Затова и избирателите предпочетоха „Атака” в национален мащаб, която обаче на градски избори я има, я няма един микробус хора (толкова бяха отишли на предизборното мероприятие в Батак).
Маргиналната партия на жената, която масово защитавахме и на която масово повярвахме, късаше месо от другите малки партии и си броеше гласовете за след две години. Не четете достатъчно, госпожице!
Естествено, че и тук гореспоменатите лидери на гореспоменатите партии бяха преди и след изборите на почерпушка, така че ситуацията си е ясна от самото начало – бистра като златишка ракия.

В Пирдоп видяхме огромната хидра на БСП как усвои местната власт, като докара даже президента, а К. Добрев беше през ден в града. Освен тях, то не бяха съветниците на Станишев, водачите на листите му, кметицата от Ихтиман и още, и още велики и огромни „капацитети” в областите си от същата тая листа. Гледат хората и не вярват на „ушите си”! ГЕРБ не управляваше ли града? Какво правят тук тия? Как какво? Ще се сетите след една година, когато същата тази ситуация се повтори отново със същите муцуни в различни краски.

Чакат си хорицата промяна, гласуват против ДПС. Ама какво стана?
Я чакайте! Оказа се, че в района само ДПС си умножи в пъти гласовете, а и областния управител даже влезе в парламента, като при това удари в земята и Атака, и Синята коалиция в райони без турско население. „Аферим”. Всъщност, областният управител не е навредил почти на никой в Софийска област и името му не е спрягано в скандали, като при други управления.
Като се сетих за „Партията на верния път”, искам да ви припомня, че и правителството на малцинството на Филип Димитров оцеля точно 9 месеца и беше бламирано точно от ДПС!

В Средногорието, обаче, ни чакат доста катаклизми, които бушуват вече и над повърхността, защото надеждите на хората са за това не да гледат местните лидери как си пият пиенето заедно и си редят техните си работи, а да изпълняват волята на избирателите, а именно: да се вкарат в затвора престъпниците, да се спрат нагласените конкурси и вземанията под масата, да се облагодетелстват местните общини, да управлява ГЕРБ, но с хора, които не са свързани по никакъв начин с тези, които са им ментори от БСП.
И да не забравим новоизлюпилите се лидери на Лидер, които се хванаха за ръка с Новото време. Познати муцуни от стари ленти – погледнете в листите от местните избори (Атака, ГЕРБ), може и по-назад във времето – ще откриете доста познати лица в нови премени.
И за каква промяна говорим всъщност, когато за депутат се издига син на кмет от Ботевград с много „оригинална” диплома, момче „рапър”, който едва ли го интересуват съдбините на България и т.н., т.н. „Карнавалната група” се допълва и от водачите на листи от Синята коалиция и РЗС с депутати като Краси Каракачанов и Мария Капон.
Този филм вече сме го гледали - при Царя. Стягайте се за нови избори, а дотогава, в условията на избори –
„Я камилата, я камиларя”.
Гаци ЛАЙФ

Няма коментари: