04 февруари 2010

ПРАЗНИЧНИЯТ ДЕКЕМВРИ


Отново по доста необичаен начин и с едно оригинално представление учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Челопеч отбелязаха празничния месец декември.
Историята на празника се завъртя около скъперника Чичо Скруч и неговите срещи с различни мистични създания, детски другари, надежди и скрити мечти, дремещи дори в неговата алчна душа. Защото всеки става по-добър по Коледа и магията на доброто обгръща душата му, за да бъде по-щедър и полезен.

Началото на спектакъла бе сложено с оригиналното изпълнение на ДКК „Златните МЕЧКИ”, които представиха най-новия си кукерски танц, чиито хореограф е Събина Илиева. Притихналата публика бурно аплодира мощния звън на хлопатарите, разлюлели сцената и ритмите, изпълнени от кукерите за прогонване на злото, омразата, алчността и завистта у хората.
След тяхното изпълнение сцената оживя от танците на учениците, от техните песни и весели закачки, от артистичните им изпълнения.
Особен елемент от тържеството бе изпълнението на лекокрилите възмъжали снежинки, изобилстващо от пируети и шеметни завъртания, което заслужи усмивките на публиката.
Най-малките ученици от първи клас също се включиха в празника, изпълнявайки коледни песни на български и английски език, облечени в пъстри разноцветни премени и вплетени в различни роли на приказни герои.
За завършек на тържеството своите поздравления към публика и участници поднесе директора на училището Весислава Панджерова, с нескрита гордост от талантите на учениците.
По време на представлението във фоайето на училището бе подреден коледен благотворителен базар, на който се предлагаха предмети, изработени от самите ученици.
Средствата, които бяха набрани
ще отидат за лечението на
тяхна съученичка.

Няма коментари: