21 октомври 2013

ТОДОР ЧОМПАЛОВ ПИТА



Вх. № 94Т-48-3 /17.10.2013 г.

До Кмета на общината
До Председател ОбС
До Председатели ПК

Питания, напомняния и предложения от Тодор Георгиев Чомпалов – общински съветник


Г-жо Иванова, Г-н Генов,
Съгласно спуснатите ви инструкции от узурпаторите на местното ръководство на лявата партия, изявяващи се клоунски като управляващи, ми е пределно ясно, че на всички мои питания, предложения и напомняния няма да се обръща внимание. Така стана с мое писмо вх. № 94Т-48-2 / 12.08.2013 г., за което получих писмени уверения от кмета, че ще се предприемат действия, но това вече трети месец не става.
Като имам предвид, че писаното остава и като продължавам номерирането от предишното писмо, ви обръщам внимание на следното:



9. До 31-ви август следваше кметът да даде в писмен вид подробна информация какви проекти през последните години е разработила общината, кои са одобрени и кои не са, по кои от тях реално се е работило и работи, за каква стойност са, кой е изпълнителят и т.н. Досега информацията не е дадена.

10. Робувайки на ината си и подплатена с голяма доза посредственост, кметът на общината отказа да дава на всяка сесия кратка информация какво се случва и накъде върви общината. С това се увеличава тежестта на информационното затъмнение. Само „петимата от РМС” имат право да знаят всичко...

11. Хората питат има ли някакво движение относно намерението да се газифицира града, което така шумно бе рекламирано преди 2 години?

12. Докъде стигна разработването на водния проект, кой го прави, колко ще ни струва и от кога може да се очаква реализацията му?

13. Кога ще се дострои депото за отпадъци, има ли основателни причини за застоя или това е последна грижа?

14. Ще създаде ли несебърската фирма цветущи пасища между завода и града, след като обра 200 куб. м. дърва, взе около 120 хиляди лева субсидии и по живо, по здраво изчезна?

15. Със свое решение ОбС ви възложи да предприемете съвместни действия с УС на ПК „Златица 91” за закупуване на останалата една трета от общинската сграда. Само веднъж кметът измрънка, че ПК е искала много пари, но колко не се знае. Вече шест години общината плаща по 2000 лева месечно наем, което прави близо 150 хиляди лева досега, а до края на мандата ще станат 200 хиляди лева. Та да не струва милион тази останала част от сградата? Този наболял за общината проблем трябва да се реши с диалог и настойчивост.

16. Предлагам на кмета заедно с дворцовата свита около нея да се разходят из съседния град Пирдоп и да видят как на всяка улица има поставени табели с имената на улиците и номерирани имоти. Освен това питам кога ще бъдат поставени пътни знаци?

17. Като кмет на общината е задължително да осъществявате контакти с ръководствата на големите промишлени предприятия от района. Това очевидно го правите, но за резултатите от тях голяма част от съветниците не сме уведомени. На 16 октомври Вие заедно с известния антураж, с който бяхте в Бечей, посетихте МДК. Като какви Ви придружаваха редовия общински съветник Бояджиев и неговата партийна сянка Найденов? Не унижавате ли по този начин останалите общински съветници?

18. Често препрочитам Вашата наивна стратегия за развитие на общината. В една от написаните от кмета илюзии се казва, че Златица ще стане приятен град за живеене. С какво през изминалите две години градът е станал по-привлекателен и с какво се задържат хората да живеят в него? Правителството обмисля да закрива общини с население под 6000 души население. Като нищо може да станем селско кметство към община Пирдоп.

19. Г-н Генов, преполови се мандатът на ОбС, а все още нямаме стратегия. Онези от ляво ли Ви забраняват да се изготви такава? Защо ли ви е, та после да се чудите какво да отговаряте на хората.
Предлагам три месеца на не се провеждат заседания на ОбС и Президентът да насрочи местни избори за нов общински съвет. Очевидно от нас нищо не става.

Написа: Тодор Чомпалов

1 коментар:

Анонимен каза...

Знаем и какво беше управлението на "вечния" кандидат за кмет Тодор Чомпалов.И защо непрекъснато плюе по Тома Найенов? Явно г-н Чомпалов е забравил как някога висеше в дома на Т. Н. всеки ден, продаваше му от ориза и захарта,които пласираше с един очукан бус от къща на къща, докато "партийната сянка" не го направи кмет и то от БСП.Тогава ви беше угоден, а г-н Чомпалов, а сега ще плюем и ще квалифицираме? Това ли ви е благодарността г-н Чомпалов, че станахте КМЕТ, а не уличен търговец? Или от злоба вече ви е замъглена паметта?